Start | Rock | Pop | Metal | Punk | Sök | Band/Artister | Tävling
Live | Skiva | Artikel | Intervju

Fjongstock 2006

Stöde, Fjongstock och festival


Foto: Andreas Pettersson  

Corroded och The Kristet Utseende var helt klart det bästa med hela Fjongstock!

Fredagens Fjongstock måste nästan räknas som ett fiasko. Lite folk och dåligt väder. När jag kom till Festivalplatsen hade precis Svenkes Blues Band dragit igång. Jag snurrar ett varv och räknar publiken. Får ihop det till ungefär 20 stycken som är utspridda runt det lilla området. Som mest är det 6 stycken som står framme vid scenen å stuffar loss. Ljudet håller tyvärr heller inte någon vidare klass.

Jag skickar iväg min kära kamrat Mikal för att testa toaletterna. Han kommer ut å ger tummen upp. Rent å fräscht, alltid något! Efter att Svenkes Blues Band har spelat klart är det dags för Svart Flaggath att inta scenen.

Ljudet har blivit en aning bättre. Men dock inte jättebra. Virveln skär i trumhinnan och irriterar enormt. Svart Flaggath lyckas locka ut 5-10 personer till från öltältet och serveringen. Men framför scenen är det bara 5 stycken som håller igång.

Efter Svart Flaggath packar vi ihop å drar oss mot bilen. Hade vädret varit bättre hade man kanske hållit sig kvar å spana på något mer band. Men med blöta skor är det inte längre något skoj.

Det är lördag och bättre väder. Regnmolnen har dragit sig undan och det är dags för en sväng till Stöde och Fjongstock igen.

Vi parkerar bilen på en blöt och lerig gräsmatta. Det första vi möts av är en massa fulla människor som tultar runt å sjunger diverse Kristet melodier. På väg mot insläppet stöter jag in i The Citadels sångare Jonas Radehorn. Tyvärr fick dom ställa in sitt uppträdande efter lite problem med den nya trummisen (numer före detta).

Istället kliver Corroded från Ånge upp på scenen. Inkallade i sista minuten gör dom en helt klart godkänd spelning. 50-60 i publiken till en början, men allt eftersom försvinner de ut till sina tält eller in i öltältet. Å det tycker jag e dåligt! Corroded är helt klart värt att offra 45 minuter på.

Efter Corroded är det dags för The Errols. Efter en massa strul på scenen av yra tekniker är det dags för första tonen. 15 minuter efter utsatt tid, 8 manna bandet spelar i ungefär en timme. Uteslutet Eddie Meduza covers. Svårt att gissa hur många som står i publiken, men runt 150-200 kanske? Många i publiken sjunger med i låtarna och hoppar runt.

Kvällens dragplåster The Kristet utseende kliver på runt 00.20. och nu är de fullt framför scenen. Helt enkelt underbar stämning! Större delen av publiken studsar, dansar och sjunger med. Men ljudet är ju så hemskt dåligt! Gitarrerna låter stundvis som vådaskjutna sälar på amfetamin. Men Kristet är ju som dom är. Så det blir en spelning av hög klass ändå. Dom gör de dom ska å det räcker långt för mig. Corroded och The Kristet Utseende var helt klart det bästa med hela Fjongstock!

Av: Andreas Pettersson
2006-06-15

Alla artiklar

2006-04-07 - Sundsvall sover,...
2006-02-19 - Sundsvall sover
Annonser