Start | Rock | Pop | Metal | Punk | Sök | Band/Artister | Tävling
Live | Skiva | Artikel | Intervju

Badrock!

Gnarprocken blir Badrocken!

I helgen smäller Badrocken till i Gnarp och vilka headlinar om inte byns stoltheter The Kristet Utseende!

Kikki, the evil master, berättar om festivalen:

Kulturstjärnan, föreningen som anordnar Badrocken, har tidigare anordnat ett arr som heter Gnarpsrocken i typ 15 års tid. Och TKU började ju som bekant sin karriär i replokalen nere i Kulturstjärnans källare. Så hände det sig att TKU skulle vara med på ännu ett av dessa arr Gnarpsrocken, och detta år var det väldigt mycket folk där, som var där mestadels för att se TKU. Det började närma sig midnatt och dags för dem att gå upp på scenen, men ingen TKU:are syntes till, så Arlindo (Kulturstjärnans "farsa) ringde upp Jesper och frågade var i hela *** är ni?!? Och Jesper svarade att Jörgen skulle komma och hämta upp honom på vägen dit.. Men han hade inte kommit än, så Arlindo ringde upp Jörgen som svarade med hes röst att han inte kunde sjunga! Tack för den, tänkte Arlindo, vad fasen gör vi nu? Men som tur var ställde De Tveksamma upp och spelade istället.. Så från den kvällen ansåg Arlindo att TKU var "skyldiga" honom och Kulturstjärnan en spelning..

Sen föll det sig så att jag började på Musicmanagement i Hultsfred och första terminen (i höstas) hände det sig att jag skulle skriva en uppsats om det lokala musiklivet.. Så det kändes naturligt att skriva om Kulturstjärnan i Gnarp.. Så när vi gick igenom historien om KS så kom vi in på TKU och jag började fundera på att ta upp det där igen.. Så Arlindo ringde Jörgen som var svinpositiv till det här och allt började planeras.. På något vis blev jag festivaldirektör och nu sitter jag här 51 timmar innan start och biter på naglarna och filar på det sista..

Jag har ju anordnat en del andra festivaler så jag är inte såå nervös, men mina kollegor i ledningsgruppen har inte hållit på med det här så mycket, och det här är väl bland det största som har hänt i Gnarp på länge så all eventuell nervositet är befogad..

Vi har gått igenom många snåriga skogar och stora hinder, bland annat hade vi en liten fajt med IOGT i Gnarp om huruvida vi skulle få använda deras festplats eller inte.. Men dom vägrade ta bort en punkt i kontraktet som gav dem rätt att säga upp kontraktet med omedelbar verkan om dom misstänkte att alkohol möjligtvis kunde förknippas med arrangemanget, och då lade vi ner alla förhandlingar och lånade en åker istället. Så Kristet Utseende på Badrocken, på en åker i Sörfjärden.. Det är inte illa pinkat!

Vi på Stereotyp önskar Badrocksfolket all välgång och lycka!

Av: Fredrik Thimeradh
2006-07-21

Alla artiklar

2006-04-07 - Sundsvall sover,...
2006-02-19 - Sundsvall sover
Annonser