Start | Rock | Pop | Metal | Punk | Sök | Band/Artister | Tävling
Live | Skiva | Artikel | Intervju

Turnéstöd

Behöver du pengar för att ta dig till ditt gig?


Foto: Prt Sc  

Ett samtal med Anders Hagman.

Turnéstöd är en bidragsform från Ungdomsavdelningen, Kultur & Fritid Sundsvalls kommun.
Jag ringde till Anders Hagman för att vara lite nyfiken om vad detta är.
Turnéstöd är en fortsättning på musicsundsvallprojektet. En chans för ?mindre? o-etablerade band att få en hjälpande hand på vägen. Anders menar att det är dumt att sluta med bra grejer.
O-etablerade band behöver ofta en hjälpande hand för att ta sig ut i världen.
Det är ju inte så att bandmedlemmarnas föräldrar säljer Bingolotter för att skicka ut sina barn på olika scener i Sverige. Där har sportvärlden en stor fördel i jämförelse.
Syftet med detta är att underlätta för musiker och band som har en spelning utanför kommunens gränser.
I det hela är detta ett bidrag för att främja bredden på musiker som vill ut och spela på olika scener. En form av reseersättning och andra mindre utgifter som o-etablerade musiker får när dom skall resa till en scen utom vår egen region.
Jag frågar Anders om hur stor vår region är och svaret på det blir:
Sundsvalls närområde, Umeå, Östrersund, Örnsköldsvik, Kramfors, Hudiksvall, Gävle och alla städer där i mellan. Men vi vill inte låsa oss vid geografiska punkter.
Utan om ett band ansöker och skall ner till Malmö så ska vi bedöma den ansökan och anser vi att vi kan bidra med detta till bandet så gör vi självklart det. Vi vill inte i någon form stänga ute någon, alla skall ha rätt att ansöka. Sedan är det vår öppna bedömning som avgör om bidraget skall utgå eller inte.
Bedömningen av ansökningarna skall vara i ett ömsesidigt förtroende, vi förutser inte att någon skall försöka att lura oss på pengar. Men några stickprov måste vi göra bara för att stämma av verkligheten.

På frågan om det samarbetas med andra kommuner eller organisationer svarar Anders:
Inte i dagens läge, men vi skulle gärna vilja se det i framtiden.
Jag personligen vill satsa mycket på bredden, att stödja många band.
Satsar man på bredden så dyker förr eller senare det upp ett par toppar och då är man väldigt glad om man lyckats hjälpa just det bandet att komma närmare lyckan.

Anders uppmanar alla som behöver en hjälp att komma ut på nya scener att gå in på hemsidan. ( http://www.ungisundsvall.se/turnestod.htm? )

Tack, Anders Hagman. Klick.

Jag var sedan in själv på hemsidan och måste säga att själva ansökan görs väldigt enkelt, man fyller endast i de uppgifter som behövs och trycker på knappen skicka.
Enkelhet är framtidens melodi, jag kan lova att han som uppfanns hissen tyckte inte att det var ENKELT att gå i trappor.

Så då vet ni.

Av: Michael Lundgren
2006-05-09

Alla artiklar

2006-02-12 - Sounds of Sundsv...
2006-01-20 - Urkult 2005
Annonser