Start | Rock | Pop | Metal | Punk | Sök | Band/Artister
Live | Skiva | Artikel | Intervju
Tillnyktringsenheten

Är Njurunda mer landsbygd än Gnarp?


Foto: www.tne.se  

I lokalpressen misshandlar man gärna TNE, men här på Stereotyp tackar vi för att humorn och kärleken inte dött på den lokala musikscenen.

Stereotyp tar ett snack med Gustav, sångare i TNE

- Tjena!

Stereotyp: Tillnyktringsenheten, enligt lokalpressen i Sundsvallstrakterna något av en dålig landsbygdskopia på Kristet Utseende och Ronny & Ragge. Hur stort mått av sanning ligger det i ett sådant påståeende?

- Ja kan inte förstå huruvida vi skulle kunna vara en "landsbygdskopia" av dom, Gnarp är väl ändå ännu mera glesbygd än Njurunda! :P Förresten så skiljer sig våra stilar en hel del. Problemet med oss är att vi inte har någon gammal bandmedlem som har jobbat på ST, å då kan man ju inte få högre betyg än vad Alice Cooper fick i Nordichallen för varje sketet uppträdande man gör i tid å otid.

Stereotyp: Bandnamnet?

- Bandnamnet härstammar ifrån torken på Sundsvallssjukhus. Vi blev för övrigt kontaktade av dom för inte så länge sedan, dom ville att vi skulle signera ett par skivor som dom gav bort till en arbetskamrat som gick i pension, det var lite kul!

Stereotyp: Två skivor i bagaget och en tredje på väg, är det nu det stora genombrottet kommer?

- Det stämmer bra att vi jobbar på en tredje platta, vi kommer att börja spela in till till hösten. Arbetsnamnet är för närvarande "När jag super med mustasch" och den kommer iallafall garanterat att få pöbeln att sätta sherryn i vrångstrupen!

Stereotyp: Vad skiljer den nya plattan från de tidigare?

- Det får ni se då, ja kan iallafall skvallra om att konvolutet blir ännu fulare än på dom förra skivorna...

Stereotyp: Några spelningar på gång?

- Jo vi har fullt upp, vi spelade faktiskt i Gnarp i Lördags, DET NI! Det är förövrigt en stor bedrift av enheten att ta sig ända bort till grannkommunen nu när tågstationen har lagts ner i Njurundabommen, å därmed infrastrukturen fått sig en rejäl törn...

Stereotyp: Ni spelar även in musikvideos på egen hand, är det något vi kan räkna med att det fortsätter?

- Absolut! I sommar kommer vi bla. att spela in en uppföljare till våran gamla långfilm "Flugsvampsvinet" som ligger ute på youtube mfl. Och så måste vi ju naturligtvis filma ännu mer skit att lägga ut på våran egen hemsida www.tne.se förstås!

Stereotyp: (För de som inte sett en TNE-skiva så vill jag här uppmana er att genast inhandla en kopia för att förstå hur viktig denna fråga är att ställa!) Hur resonerar ni inför ett skivomslags utformning?

- Svår fråga, ett skivomslag med TNE ska se ut som nånting katten har släpat hem utan att för den sakens skull bli allt för taffligt. Det är en svår balansgång, dom gamla omslagen ser ju ut som dom gjordes på en halv minut, fast det ligger faktiskt väldigt mycke jobb bakom. Att göra omslag är nästan den roligaste biten när jag tänker efter.

Stereotyp: Frågan som måste ställas! Är det sant att er hemsida är gjord helt i Paint?

- Jajamensan! :)

Stereotyp: Hur skulle du beskriva er musikstil för någon som aldrig hört er? Influenser?

- Ja du, det låter väl som en blandning mellan progg och oi-punk!När jag och min käre skrivkollega startade bandet, så ville jag att vi skulle spela metal och han ville spela dansband! haha!Resultatet blev Tillnyktringsenheten, inte en kotte har någonsin kunnat sätta oss i en specifik genre...

Målet är att fortsätta jävlas med folk så länge vi bara orkar, och dessutom så har vi väldigt kul oxå!

Stereotyp: När lägger ni av?

- När påven blir jude.

Av: Fredrik Thimeradh
2019-05-16

Alla Intervjuer

2018-04-06 - Fredrik Backlund
2018-01-20 - Ayleen
2018-01-20 - Niclas
2018-01-20 - Baron Bane
Annonser