Start | Rock | Pop | Metal | Punk | Sök | Band/Artister | Tävling
Live | Skiva | Artikel | Intervju
The Confusions

The Confusions tar nya tag med ny platta i bagaget


Foto: www.theconfusions.com  

Jag, Jasmina fick äran att tömma Micke och Zarah på både news och old history. Bandet verkar full av energi och kommer fortsätta förgylla våra stunder.

*Spelningar?
Under Feb, Mars och April har vi spelat mer än på hela förra året.
Visserligen har vi nyss släppt en skiva, men vi har även till exempel börjat spela akustiskt och på det sättet har vi nått en större publik.

*Hur tacksam är Sundsvallspubliken?
Det tar tid att få en större och bredare publik. Trampoline och Pilot drog folk och då fick man hembyggden med sig. Zarah säger att det är en sak att nå ut till folk och en annan att folket också ska dyka upp, istället för att ligga i soffan. Folk säger att de har sett att vi spelat men det är inte säkert att de kom till spelningen för det.

*Personliga favoriter från skivorna?
Det är svårt att säga, men vi väljer Blue kind of gray, en dold låt på en av skivorna. Vår trummis slogs för den låten och därför kom den med på skivan trots att vi skulle begränsa oss till tio låtar. Men om man frågar alla i bandet skulle man säkert få olika svar.

Pilot betydde mkt för bandet. Vi hade just blivit av med ett bra skivkontrakt och då tog vi i tag saken och pang så blev vi etta på MTV Up North.

*Zarah, hur är det att vara enda tjejen i bandet?
Det är så roligt att ha alla pojkar för sig själv. Jag skulle inte vilja ha en annan tjej i bandet. Vi har en hård jargong men jag är van med det eftersom jag växt upp med idrott. Har man varit ute med dem länge får man ett annat språk, hårdare som man inte kan använda sig av när man kommer hem. Detta speciellt inte när man var yngre.

Det är särskilt lyxigt nu när jag är gravid att vara ensam tjej, jag får hjälp att bära instrument och dylikt.

*Hur ser sommaren ut?
Vi kommer vara lediga till början på juli men sedan hoppas på lite sommarfestivaler, Gatufesten, Storsjöyran, kanske Arrvika.
Urkult då? Ha, ja kanske om vi spelar som vi brukar leka i studion ibland.

*Har ni inte lessnat?
Det har aldrig varit roligare att spela fast vi har hållit på så länge. Musiken är som ett beroende, det har gått ?för långt? för att man ska ta bort det. Det är en del av ens identitet, av ens kontaktnät. Hade man lagt av vid 20års åldern kanske det inte hade varit lika viktigt.

Men får man inte någonting ?gratis? någon gång så dör glödet ut. Skulle alla tycka att allt vi gjorde var skit så skulle det inte vara lika kul att hålla på. Men vi gör musik som vi vill göra och inte musik som folk vill lyssna på som en stor del av musikvärlden.

Man måste göra mycket av arbetet för bandet själv också, det är inte bara att spela. Drömmen man har om att få ett skivkontrakt och någon som gör en känd måste försvinna.
Glöden för musiken måste finnas, skriva låtar, få kontakt med folk, göra hemsidor. Vi har varit väldigt ambitiösa och detta har fört oss till platser där vi aldrig trodde vi skulle hamna.


*Häftiga spelningar?
South Padre Island i Texas, Kaliningrad i Ryssland.
Tonhallen, Popstad Sundsvall 1999. Där fick man ont i hjärtat.

*Vad tycker ni om Stereotyp.se?
Idén är kanon, jag hörde om den ganska tidigt. Självklart tar det tid att utveckla en sida som den, men ni har börjat bra, med till exempel spelningen på Pipeline, ett samarbete mellan Stereotyp och Riotlab.

*Vad vill ni säga till de unga Sundsvallsmusikerna?
Tjura på! Lyssna på er själva och skit i andras åsikter om musiken. Lär er utnyttja ny teknik. Gör man saker själv lär man sig hur det funkar, då kan det leda till vad som helst. Takida är ett bra exempel på detta. Ta hjälp av studieförbund, det finns så mycket kunnigt folk här i stan. Arrangera era egna grejer, hyr en aula på en skola eller vad som helst. Det var en väg när vi började spela. Det är inte nyttigt att man får allt servat.

Av: Jasmina Munteanu
2006-05-16

Alla Intervjuer

2006-04-06 - Fredrik Backlund
2006-01-20 - Ayleen
2006-01-20 - Niclas
2006-01-20 - Baron Bane
Annonser