Start | Rock | Pop | Metal | Punk | Sök | Band/Artister
Live | Skiva | Artikel | Intervju
Musikesteternas show

Estetkonsert 23 maj 2006


Foto: Jasmina Munteanu  

En musikal och film ?konsert av musikesteterna vid Hedbergska skolan. Den fantastiska resan genom musikal och filmvärlden var en av det bästa estetelevsarrangemang jag någonsin sett.

. Estetkören inledde konserten med starka ?O fortuna?, väldigt proffsigt framfört med en av deras lärare som dirigent.
Niclas Gustafssons härliga saxofonuppträdande fick vi i låten ?Streetlife? från filmen ?Jacki Brown?. Estetettorna visade tecken på en lovande utveckling genom de olika stämmorna i Spiderman 2´s låt ?We are?. Showen fortsatte med en självklar men ändå förvånande bar ?Lady Marmelade? uppvisning.
Gustav Jacobson tog ?Les Miserables? dramatiska feeling till oss med låten ?Bring him home?. Janne Hallmans och även min stora favorit Cecilia Engberg förgyllade James Bond´s ?Golden Eye? med hjälp av fantastiskt duktiga Henrik Lundberg och Marcus Sjökvist på gitarr respektive bas. ?A night in Heaven? var också en glad överraskning särskild från den enda sjungande killen i låten, ?Nicklas Olofsson. Innan pausen fick vi oss alla en svängom till låten ?Inget stoppar oss nu? från filmen Black Jack.

I Akt 2 höjdes kvalitén i showen ytterligare ett snäpp med musikesteternas växande förmågor. Peter Melander som ?Fantomen på operan? och hans duettkolega Cecilia Engberg fick nog inte bara mig att rysa i hela kroppen med ?Point of no Return?. Den skrämmande vackra stämningen fortsatte med Samuel Östlunds och Ida Fridlunds fantastiska ?Phantom of the Opera? framförande. Men hela showen väntade jag på att få njuta av min före detta klasskamrat Susanna Nilsson rena och starka röst, något som jag fick göra i hennes energifyllda framförande av ?I will survive?. Sussi gjorde det inte lätt för nästa nummer, men som tur var gick rosagulliga ?Känn en doft av kärleken? hem med en oförväntad men efterlängtad kyss som avslutning. ?Confrontation? från musikalen ?Jekyll and Hyde? framförd av Magnus Svärd och Emil Andersson med South park liknande röster var ett oväntat men väldigt underhållande nummer. Utbytesstudenten Sander Cox fascinerade publiken med att framföra ?Guldet blev till sand? från ?Kristina från Duvemåla?. Som avslutning fick vi höra tokiga ?Ockelbo 300? med en inskuttande dragspelsspelande lärare. Eftersom denna var ES treornas allra sista konsert band de ihop påsen med ?Thank you for the music?. Tårarna föll och estetkonsertfanet i mig insåg att detta kanske blir det sista jag får uppleva av Hedbergskaskolans estetframföranden.

Av: Jasmina Munteanu
2018-06-05

10 senaste | Visa alla

2019-08-15 - Tommy Emmanuel
2018-06-05 - Musikesteternas show
2018-05-20 - Les Visitures
2018-05-16 - Anna & Idde
2018-04-01 - Miss The Point
2018-01-18 - Strasse


10 bästa betyg | Visa alla

2018-01-18 - Strasse
2018-05-20 - Les Visitures
2018-05-16 - Anna & Idde
2018-04-01 - Miss The Point
Annonser